Tuinontwerp Kemmel - landelijke tuin - oprit en karrenspoor met groenmassieven van buxus afgewisseld met siergrassen

Tuinontwerp Kemmel – Landschappelijke tuin – Kemmel (PJ)

Tuinontwerp Kemmel – Deze landschappelijke tuin brengt een groen en rustig jasje rondom deze landschappelijke woning en maakt een overgang naar het omliggende landbouwgebied en bossen. Deze oude boerderijwoning met bijgebouwen werd gerenoveerd en uitgebreid door Pieter Joseph (aannemer) en Elke Cardinael (binnenhuisarchitecte). Een landelijke woning ligt in het landelijke en glooiend, groen landschap van Heuvelland (Kemmel).

De landschappelijke tuin is zo ontworpen dat rondom het huis wordt gewerkt met een strakke cottage stijl zodat de woning tot zijn recht komt en de functionele delen zich bij het huis bevinden, zoals binnentuin, terras en oprit. En verder af van het huis er een subtiele overgang is naar organische vormen en een landelijk karakter zoals graasweide met boomgaard.

In dit ontwerp (tuinontwerp Kemmel) is er een oprit in de vorm van een karrenspoor omzoomd met siergrassen, buxusmassieven en wordt optisch verlengd door een poort naar de boomgaard. De binnentuin is aangekleed met natuursteen, leibomen en lavendel en verbergt het hoogteverschil. Vanuit het huis is het zicht doorgetrokken van over de binnentuin tot in de boomgaard en behoudt zo het open karakter naar de omliggende natuur. De zijtuin herbergt een zonnig strak terras met organische groenvormen.

Volg ook de blog van Elke Cardinael hier