Tuinontwerp Gullegem - Voortuin met beuken, siergrassen en haag, achtertuin met hagen, vaste planten en bomen

Tuinontwerp Gullegem – Villatuin – Gullegem (SV)

Tuinontwerp Gullegem – Deze villatuin is de tuin van een nieuwbouw en loopt uit op een scherpe punt en heeft inkijk vanop straat aan beide zijden van het huis. De eigenaren stoorden zich aan de ontbrekende privacy en het scherpe punt in de zichtas vanuit het huis en vanop de terras.

Deze tuin werd optisch rechtgetrokken door buxushagen op verschillende afstanden, waardoor de indruk ontstaat dat het een rechthoekige villatuin is. De hagen op verschillende afstanden zorgen voor diepte in deze tuin met een stijlvol, landelijk karakter. De achtertuin is een combinatie van buxus, vaste planten en heesters zoals Buddleja, haag (Carpinus) en bomen zoals Catalpa en Paulownia. Aan de zijkant wordt de villatuin afgesloten door een dwarse haagbeuk met links een combinatie van hortensia’s en buxus en rechts dolomiet met wasdraad.

De voortuin bestaat uit 3 massieve, symmetrische blokken bestaande uit siergas en beuken (Frans Fontaine), strak omlijnd met een haag uit Japanse hulst en goudaardbei als bodembedekker. Rondom het huis, het achterterras en toegang tot het huis is heraangelegd in natuursteen.

Add Your Comments