Ontwerp achtertuin van stadswoning in Geluwe

Achtertuin – Geluwe (RT)

Deze woonst te Geluwe is een verbouwde rijwoning en kreeg een modern jasje. Door de verbouwing ontstond een verrassende open binnenruimte ter hoogte van de living met rondom glas en een gangpad naar de achtertuin. Deze binnenruimte werd ingevuld als binnentuin met dolomiet, siergras en meerstammige heester en zorgt voor een groen en gezond gevoel in huis.

De achtertuin heeft een schuine as en zuidwest gericht. De achtertuin werd ontworpen in twee delen. Dicht bij huis een terras, houten wanden, siergras en lavendel en een vijver met vlonder. Deze vlonder gaat over in een pad naar het tweede deel. De overgang wordt gemaakt door groene hagen met border van lavendel. Het tweede deel wordt omzoomd met leibomen, groene massieven en hortensia’s. Centraal staat een catalpa. Achteraan in de tuin is een tweede, halfoverdekt terras met opbergruimte en lounge.