Tuinkantoor van Ralus

Tuinpsychologie leidt tot tuinkantoor of kantoortuin en andere trends

Tuinlabo.be experimenteert met inzichten uit de psychologie en tuinarchitectuur en komen tot vernieuwende visie van het hedendaagse tuin- en landschapsarchitectuur, kortweg ‘De tuin van morgen‘. Zelf voorspelden ze hiermee verschillende trends die werden al opgepikt.

Enkele leuke voorbeelden zijn de tuintype test, tuinlabo’s, multifunctionele elementen in de tuin, eetbare bloemen, maar ook het tuinkantoor.

Ons jachtig leven vol stress en risico op burn-outs of depressies smeken om ons leven drastisch te veranderen. De vele dagelijkse kilometers en fileleed doen ons verlangen om thuis te werken. De natuur heeft een gunstig effect op de innerlijke rust, maar stimuleert ook onze inspiratie om problemen op te lossen, nieuwe ideeën te bedenken en zaken uit een andere hoek te bekijken. Waarom dan geen kantoor in je tuin? Of van je tuin gewoon je kantoor te maken?

Heb je echter de ruimte niet, dan kan je ook natuur in je kantoor brengen. Kleed het kantoor groener aan of zet de stap naar een verticale tuin. Grote bedrijven hebben het positieve effect van een tuin op het teamwork en productiviteit ook ontdekt en starten met een bedrijfstuin, een kantoortuin dus.

Wanneer start uw bedrijf met een kantoortuin?

Meer info: ralus.be,  tuinlabo.be en artikel