Overnachten in de natuur – top 5 in originaliteit

Even onthaasten van de stress of het drukke stadsleven? De natuur doet je weer even stil staan bij de echte waarden van het leven. Na een weekendje in en nauw samen met de natuur leven en je kan er weer tegen aan! Het hoeft daarom niet direct de klassieke tent te zijn. Er zijn enkele originele manieren om te overnachten in de natuur. Hieronder even onze top 5 thema’s.

Als een vogel

In de categorie van meest origineel en het dichtst bij de natuur lijkt ons het logeren als een vogel wel aardig te scoren! Als kind zong je wel vaak “Ach Merlijn, een grote vogel wil ik zijn” of droomde je van je eigen boomhut, maar nu kan je zelf een beetje in hun eigen huid krijgen op 3 aantal originele manieren…

Logeren in een vogelnest te Wibrin
Vogelnest – In België kan je in een immense vogelnest slapen lekker met zijn twee midden in het bos. Meer info.

Logeren in een vogelnest te Harads
Vogelnest – In Zweden is er een heel bekend Treehotel met verrassende hotelkamers gebouwd tussen de takken van de bouwen. Helemaal één met de natuur aan de buitenkant, maar verrassend luxueus aan de binnenkant! Meer info.

Logeren in een vogelhuis te Vlaardingen
Vogelhuisjes – In Nederland weten ze ook wat creatief zijn betekent. In Vlaardingen kan je in een heus vogelhuisje logeren en is bevestigd aan een boom. Je kan er maar liefst met 4 helemaal het leven van een vogel ervaren! Meer info.

Op het water

Water geeft rust en zijn grootsheid zorgt voor een verademing. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat logeren op het water een enorme beleving is: met de roeiboten er naar toe varen, ecologisch leven en tevreden zijn met basics. Het bracht ons tot rust, plezier en een nauwe band met elkaar.

Logeren op een kampeervlot te Dilsen-Stokkem
Kampeervlot – In België en Nederland kan je logeren op een vlot waar je met de boot naartoe moet. Ecologisch omgaan met je afvalwater en middenin de natuur. Meer info.

Logeren op een varende suite te Sneekermeer
Varende Suite – In Friesland kan je met je huisje gewoon rondvaren, overal naartoe op de grote wateren. Lekker knus tot 6 personen overal naar toe. Meer info.

Trekhut

Er bestaan enkele leuke alternatieven als je het liever op de grond houdt of een goede basisluxe wil. Van aan het strand tot tussen de bomen. Van hedendaags tot lekker retro.

Logeren in een POD te Terheijden
POD – In Noord-Brabant, Terheijden, kan je logeren in een POD. Een combinatie van kamperen en luxe, zelfs wifi! Deze POD’s liggen op een boerderij in een mooie streek vol fiets- en wandelroutes. De POD’s hebben een unieke eigenschap: ze zijn geïsoleerd met schapenwol! Meer info.

Logeren in een trek-in te Beerze
Trek-in – In Beerze, dicht bij Overijssel, kan je energiezuinig en in een organische woning logeren met heel wat luxe. Meer info.

Logeren in een retro boshuisje (jaren 1950) te Lanaken
Boshuisje – Wil je eens te weten komen hoe je grootouders hun weekend vulden en hoe hun buitenverblijf er toen uitzag? Logeer dan eens in dit retro boshuisje, helemaal zoals in de jaren 1950. Helemaal ook niet zo ver, namelijk in Lanaken. Meer info.

Logeren in een stranduisje te Ooghduyne
Strandhuisje – Het hoeft niet altijd een appartement te zijn wanneer je aan de zee logeert. In Julianadorp, net boven Amsterdam, kan je in leuke strandhuisjes logeren. Dit is een onderdeel van een bungalowpark en dat betekent ook zwembaden! Meer info.

Boven de grond

De klassieke boomhut als kind kennen we wel. Ook voor volwassenen en gezinnen met kinderen bestaan er enkele leuke mogelijkheden.

Tent hangend aan de boom - Tentsile
Tentsile – Deze manier van overnachten lijkt ons een pure ervaring. We hebben hierover al bericht in onze post Tenstile – Leef dichter met de natuur. Maar hier zijn nog geen concrete adressen waar je kan logeren.

Logeren in een boomhut op diverse locaties
Bome Boomhut – Op diverse locaties in Nederland kan je logeren in een klassieke of moderne boomhut. Er zijn meerdere types. Meer info.

Logeren in een boomtent te Garderen
Boomtent – Basic kamperen in een tent met een andere vorm. Dat is het idee achter deze boomtent in de Veluwe. Meer info.

Logeren in een UFO te Harads
UFO – Je hoeft geen groen of blauw mannetje te zijn om hier te mogen logeren. Het is één van de vijf logementen in de bomen van Treehotel te Zweden (Harads). Meer info.

Excentriek

Deze categorie maakt echt speciaal. Wil je even wonen als een hobbit? Altijd al gedroomd van wonen in een vliegtuig of helikopter? Slapen in open lucht zonder koud te hebben?

Logeren in een helikopter te Vollenhove
Helikopter – In Vollenhove te Overijssel kan je logeren in de MI2 helikopter. Deze staat in het midden van een vijver en met een trekpont kan je er naartoe. Meer info.

Logeren in een vliegtuig te Mill
Duits Marinevliegtuig – In Mill, Noord-Brabant, hebben deze Brequet op een voet gezet en volledig ingericht om er luxueus te logeren. Er zijn twee kamers (cockpit en staart) en lounge. Meer info.

Logeren in een luchtbel te Erezée
Luchtbel – Slaap in de open hemel zonder nat te worden. Deze luchtbel staat aan de rand van het bos in Erezée (België). Deze luchtbel is de grootste die ooit is gemaakt. Je vertoeft er in luxe. Meer info.

Logeren in een hobbitwoning te Castricum
Hobbitwoning – Menig fans blijven kijken naar herhaling van de Hobbit trilogie. Als echte fan kan je nu ook eens logeren in een hobbithuisje. Je moet er wel even voor naar Castricum in Nederland rijden, maar je hebt er wel meer luxe in dan de Hobbits zelf hadden. Meer info.

Nog niet gevonden?

Heb je jouw ideale, originele locatie om te overnachten in de natuur nog niet gevonden? Kijk dan even op deze twee websites: OrigineelOvernachten en BijzondereOvernachtingen.

Wij wensen je alvast een leuke ervaring tijdens het overnachten in de natuur en terug te kunnen genieten van het groen rondom.