Kerstversiering in de tuin (DIY)

De winterperiode is weer in het land. Vroeg donker ’s avonds, kerstmarktjes in elke stad en dorp, tijd samen met vrienden, lekker eten, … Het is de periode van warmte en gezelligheid. Thuis heb je alvast een kerstboom staan of andere kerstversiering aangebracht. Maar heeft u ook aan uw tuin of terras gedacht? Als deze ook leuk is gedecoreerd of verlicht, dan trek je de gezelligheid van buiten naar binnen en omgekeerd.

Kerstversiering in de tuin hoeft niet te vervallen in kitsch, een fout die vaak wordt gemaakt. Helderwit of blauwe verlichting straalt koude uit en is vaak zo met LED. Warmte vind je vooral in warmwitte tinten. Hou het ook subtiel in aantal: minder verlichting bij elkaar en op meer plaatsen, zowel op de grond als hangend.

Wij verzamelden voor u enkele verrassende ideetjes om zelf te maken …

  • Bollen gemaakt van ijs
  • Waterballonnen met een glow stick
  • Verlichte bomen en mandjes

Er zijn nog heel wat meer ideeën om zelf decoratieve kerstverlichting in de tuin te vinden op pin-it en uitleg hoe je deze zelf kan maken is terug te vinden op de achterliggende pagina’s.
Enkele pagina’s zijn:

ballonnen bollen 1 boom electrische kaarsen in boom glazen luchter hoolahoop ijsbollen lights in a jar mandje Simple-Firefly-Glass-Lanterns tumbleweed-light-remodelista verlichte boom
Glowing-Outdoor-Orbs